RrrrrRrrRrrrrrrrr

Een drilboor,
Een kinderwagen over de kasseien,
Breiende breinaalden,
Een stem die spreekt,
Twee porseleinen schoteltjes op elkaar.

Alles is voortdurend in beweging.

Een stoel.
Een trui.
Een dochter.
De golven.
Geluid.

Alles komt voort uit trilling.

In Rrrrrrr trekken theatermaker Yinka Kuitenbrouwer en geluidskunstenaar Wannes Deneer een parallel tussen de evolutie van het leven en de menselijke creatiedrang. Associatief en muzikaal verbinden ze ambacht, arbeid, creatie en geboorte.

Yinka Kuitenbrouwer schrijft en speelt een nieuwe tekst over de zin en onzin van creatiedrang en onze relatie tot de objecten die ons omringen. 
Tegelijkertijd creëert Wannes Deneer een stapeling van verschillende objecten: van breinaalden tot stortbakken, van jerrycans tot koffiekopjes. Door deze voorwerpen pulserend te laten trillen op geluidsgolven ontstaat geleidelijk een groove. 

Met trilling, woord en beeld zetten Wannes en Yinka de mens tussen de dingen, als trillend lichaam tussen andere trillende lichamen.

Première: 24 september 2023 – Concertgebouw Brugge
daarna op tournee, speellijst volgt!

Rrrrrrr is een voorstelling die ook op locatie gespeeld zal kunnen worden, zoals bijvoorbeeld in kringwinkels, repair-cafés of buurtcentra. Op elke locatie zullen objecten van die specifieke plek kunnen worden geïntegreerd in de voorstelling. Hoe trilt een tweedehands vergiet? Of hoe klinkt een te repareren broodrooster? Op die manier wordt actief de verbinding gelegd tussen het artistieke onderzoek, het aanwezige publiek en de directe omgeving waarin we ons bevinden. 

Voor boekingen / programmatie: Vincent Company

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s